2010-12-31
 14:34:34

Året som gått


Hoppas nästa år blir minst lika bra som 2010. Fast, jag hoppas att jag inte får ett barn till, det räcker för nu.
Så hur har detta år sett ut? Kan jag sammanfatta det på ett bra sätt? Jag vet faktiskt inte, låt mig tänka...
Mitt minne är då inte det bästa så jag måste nog ta hjälp av Sandra.

Förra nyår firade jag med Sandra Dava och Ann-sofie här,vi hade flyttat hit en månad innan. Jag blev ganska fuller och somnade både under julgranen och på toaletten. Sedan jobbade jag som vanligt även då på Orren.  
I Januari hände det nog inget speciellt
Däremot i Februari skapade vi Celine. Det var en trevlig stund.
Mars var månaden då vi firade 1 år tillsammans
I april fick jag löneförhöjning och jag och Sandra firade 1 år som förlovade (samma dag som Sandra fyllde 27). Det gick allt undan.
Maj var väldigt lugn, några födelsedagar som t.ex Andreas.
14 juni gjorde vi första ultraljudet. Det var även samma månad som Liam och Simon var en vecka på legoland.
Vecka 27/28 i Juli hade jag semester, sparade resten till Celines födelse.
Det var även då vi började lära känna våra grannar.Var mycket grillning och öl.
I Augusti fyllde jag hela 26 år, fasen vad gammal man börjar bli.
September bestod av flera MVC besök där vi kontrollerade allt.
I Oktober fortsatte MVC besöken, då fyllde även min bror 30år och min polare Linda nåt annat.
November är månaden då det smällde, vårt kära barn kom till världen.
Här började vi även fixa och trixa i Affären, började byta kylar och frysar. Blev en stor omställning för mig både privat på och jobbet. Här började jag ta ut restrerande semester.
December månad fyllde Farsan och syrran år. Även kusinen Dava. Här händer det väldigt mycket. Släktträffar, julmiddagar med mera. Mycket trevligt, det är dessa tider man verkligen får ta och träffa familjen.
Borde ses mer tycker jag.
Julen firade vi med Bent och Andreas. Så jäkla kul vi hade. God mat, gott sällskap.
Idag är det nyårsafton och då blir det alkoholfritt och god mat igen. Ska försöka hålla mig vaken så jag kan gå ut med Liam vid 12slaget. Sen är det bums i säng, ska arbeta hela helgen som kommer.

Nu ska jag släpa ut Liam från badet.

Ha en bra afton nu och ett fortsatt bra år.


Dec flytt.
2010-12-29
 17:45:22

Nyår är runt hörnet

Jajamen, snart vankas ett nytt år ännu en gång. Åren flyger bara förbi. Man blir äldre och lite visare (säger dem). Själv blir jag tröttare och mer sliten. Med årsskiftet kommer även raketer, smällare och övriga idiotiska fyverkerier. När har folket tappat bort informationen att det är på nyår man ska smälla och inte 4 veckor innan och varje dag till slutet av Januari. Är redan tokless på alla raketer. Här flyger det från balkonger, i trapphus, på fönsterrutor alla timmar om dygnet. Tycker en lag bör införas att det bara går att köpa sånt här skit 2 dagar innan nyår och får inte skjutas efter 1 januari. Det skulle underlätta för alla djur, djurägare och barnfamiljer liksom pensionärer. Vår hund tex, hon pissar ner sig varje gång de smäller och det tär även på oss. Hon är ett nervvrak.
Tycker så jävla synd om alla djur och människor som tvingas att lyssna på det här.
Och bom, där small det igen. Suck. Blir så less.

Jag arbetar nyårshelgen. Det känns inget vidare. Det suger rent ut sagt. Att jobba nyårsafton är en sak, men dagen efter är surt. Okej, det kommer bli en nykter afton men ändå, det är inte lätt att gå och lägga sig tidigt direkt.
Nu ska jag nog lira lite sims, fan det är så ..ja, jag vet inte, kan bara inte sluta spela. Tragiskt med sant.
2010-12-27
 15:38:00

Fullt ös.

Denna julhelg och de senaste arbetsdagarna har det varit fullt ös. Har inte hunnit med något annat än att förbereda, laga mat, städa och handla. Att blogga osv har man inte ägnat någon tanke åt direkt.
Det är väl tur det på ett sätt. Man har trots allt ett liv.

Så hur har veckan sett ut? Jo, jag har arbetat en hel del men var ledig julafton i söndags och idag. Sedan blir det jobb resten av veckan inkl helgen. Lite trist, man vill trots vara hemma nu igen. Det är kämpigt med spädbarn men på något sätt känns det som att det ska vara såhär. Rutinerna börjar slå rot lite halvt och jag börjar lära mig att inte tänka allt för mycket på mig helg. Det är en stor omställning både mentalt och kroppsligt. Större än vad jag anade. Det här med att tänka, "jag ska bara" som jag brukar fungerar inte så värst väl längre om det inte är någon förberedeöse med barnet vill säga. Är oerhört tacksam att Sandra har tålamod med mig. Känns bra. Hennes svanskota börjar göra ont igen. Fan inte bra alls. Så nu vill jag vara hemma och hjälpa till men va fasen, det fungerar inte helt enkelt.

Ja juste, måste kolla om vi vann något på bingolotto. Vi var med på uppersittarkvällen,
 men vi kunde inte se hela just för att Celine bråkade runt lite. Men det gör inget, vi vann nog ingenting ändå med tanke att halva Sverige spelade.


På julafton kom som sagt Bent och Andreas, det blev en riktigt rolig och härlig (nykter) julafton med god mat.

Vi började med en fika och kaffe medan jag rullade och stekte mina köttbullar. Mina köttbullar fick beröm (även om jag inte tyckte att de var så speciella) och bent kom med massa härlig mat. Julskinka, prinskorv, rödbetssallat, lax, janssons, sina köttbullar m.m m.m. Mycket gott!

Sedan var det Kalle som gällde, fast vi såg inte så pass mycket av det, satt främst och pratade och drack glögg och svullade ischoklad. Knäcken blev det ju inget av, det brände jag upp dagen innan och vi orkade inte göra om det).
Julklappsdags!
Äntligen. Efter mycket tjat från både mig och Liam så bestämde sig Sandra att vi skulle öppna presenter.Hon tyckte väl att hon hade plågat oss tillräckligt.
Liam fick Xbox spel, självlysande stjärnor, spykit m.m och blev riktigt nöjd.
Sandra fick sims 3, det var nog en hit. Både jag och Sandra är besatta av det.Hon fick även 2 skräckfilmer.
Själv fick jag ett par jägarstrumpor av Sandra. Det må låta tråkigt men jag önskade mig ett par riktigt varma sockor. Bästa strumporna jag någonsin haft. Det är verkligen en underskattad present.

Sen kom den stora smällen, Bents och Andreas present till oss. Herrejäklar vilken chock. Vi fick ett Wii, 2 spel och 2 handkontroller. Helt jäkla galet snällt och för inte tala om generöst av dem.
Så nu sitter vi alla här med träningsvärk. Jag ska nog köpa till ett riktigt träningsspel. Kan vara roligt.
Av farsan och nillan fick vi pengar och ett par tjänster. Mycket mycket bra! Tack ska ni ha allihopa!
<- Poserar sexigt !

Nu ska jag iväg och köpa våtservetter för vår lilla Celine bajsar som en häst och de är helt slut! Dags att springa skulle jag tro.

Tack för mig och hoppas ni alla har haft en bra julhelg. Snart är det nyår fast då arbetar jag...
2010-12-23
 22:23:51

Okej, brandvarnaren fungerar iaf.


Knäcken gick inte allt för bra, det kom en redig rökpelare ur kastrullen.
Fy fasen, var nästan lite läskigt. Jag såg ingenting, det stack i ögonen och pang bom så började det pipa i taket. Då insåg jag att knäcken kanske inte går att rädda.
Det stog på ICAs hemsida att man ska koka knäcken hårt i 15 min och det var exakt vad jag gjorde. På andra sidor stog det att man skulle sänka och fjolla. Nej va fan, nu brassar vi på tänkte jag. Det började med en fin ljus färg, blev brunare till knäckfärgen. Då stod jag mest och väntade på det skulle sega till sig lite men icke. Det hann aldrig ske, den blev brun brunare och sen brunast. Till slut blev det svart. ojoj. Och ja, jag rörde om konstant. Jag sänkte tom vämren lite smått. Förstår inte? Gjorde EXAKT som beskrivningen.
Efter att ha stängt av brandvarnen, satt på fläkten på max och öppnat flera fönster så slängde jag skiten.
Situationen i sig var väl lite rolig trots allt men ändå, jag vill ha knäck !

Sedan var det dags att göra ischoklad men tji fick jag. Det fick jag inte göra, Sandra tog över. Undra varför?

För övrigt så klädde vi granen igår, det var på tiden. Det tog ett tag att hitta alla julgranskulor vilket ni ser på bilden nedan. Jag blev ganska nöjd med endast en kul men nej nej, det ska vara fint.

Så imorgon är dopparedagen, då man doppar liksom. Dopp i grytan.
Vad nu det innebär.
Vi får ett surprise besök av Bent och Andreas, lite tokigt att höra av sig samma dag men det gör ingenting. Det är trevligt att de kommer. Nackdelen är då att vi inte har käk till de eftersom vi inte hade några planer på besök. Det löser sig allt.

Nu sitter vi och lirar Bingo på uppesittarkvällen, 3 rader i samma spel där en siffra fattades, det kändes rätt surt. Snart är det dags för slå in paketen. Måste få lillgrabben in i rummet först.
Han är ju så förbenat nyfiken men vem kan klandra honom?


Hoppas ni alla där ute får en härlig julafton.

2010-12-22
 13:35:25

Du, det är kallt ute

Ja, kallt är bara förnamnet. Imorse frös jag som faen! Min mustasch var isig, kunde bryta loss stråna om jag hade velat. Det är okej med snö och sånt men inte när det blir såhär kallt!
Fast de norrut har det visserligen värre. Mellan Jul och Nyår ska det vara snö. Sen får det gärna vara soligt och skönt. Jag gillar dock inte våren, pollen och getingfanskapen är bland det värsta som finns.

Jag har undrat en sak ett tag, har säkert nämt liknande förut men finns det ingen moral, etik, empati eller sympati längre? Alla verkar tänka på sig själva och skiter fullständigt om de knuffar folk åt sidan så länge de får vad de ska. Dagens ungdomar, även vuxna är idioter. Iaf generellt sätt. Tycker det är skitråkigt när det folk beteer sig som djur. Det värsta är att jag blir förbannad på dessa människor så jag blir väl en av de till slut.
Kan ingen visa mig respekt så ger jag fan i att visa det själv. Till slut orkar man inte.
Fast på jobbet är det en annan sak, då har man mer tålamod och hjälper så mycket man kan.

Nu är det 2 dagar kvar till julafton och julklappshandlingen är nog klar, ska bara få hem lite saker också. Får hålla tummarna att de kommer hem innan julafton, blev lovad det av företaget.
Ska försöka ge mig på att koka knäck och fixa ischoklad. Det har jag aldrig gjort förut, ska bli jäkligt spännande och se hur det slutar hehe.
Julgranen ska väl upp också, är väl dags va?

Igår började förresten Sandra må dåligt, idag är det värre. Jättetråkigt för julen är bara runt hörnet. Dessutom måste jag säkert ta ledigt imorgon vilket chefen inte tyckte om men jag måste ta hand om barnen. Har inte så mycket val.
Imorgon är säljmässigt den största dagen på hela året så jag förstår hur han tänker.
Men blir det så som jag tror att det blir får jag ringa in extra personal. That´s life.

Dags att diska och få ordning här.
2010-12-20
 20:07:18

Dan före dan före dan före dopparedan

Idag har jag varit ledig hela dagen, helt totalt underbart härligt. Det behövde jag ! Låg och sov ett par, vaknade runt 11. Skönt ! Var så lagom trött igår, och inatt, och i morse. Huvudet dunkade som bara den. 
Nu mår jag bättre iaf. Känns bra, men nu är det kväll och dags att sova snart igen.
Vi ska bara få Celine att lugna ner sig och Liam in i sitt rum. Det kan ta en stund.

Celine har haft väldigt ont i magen ett par gånger så jag tog reda på lite övningar som man kan göra. Fick informationen av Thomas (chefen som även han har en relativt nyfödd bebis, eller hon är väl kanske 1 år?) och av Jelena, en bekant som handlar på min butik. Jag testade och det gick över förväntan, Celine pruttade som en traktor och sket i genom blöjan 2 gånger. Mysigt.  Första gången höll Sandra i henne och då blev även hon nerbajsad. Andra gången råkade jag hålla i henne, jag fick en fuktig fläck på byxbenet, ibland har man tur.

Nu ligger förresten Cecilia i lund och klämmer. Hon har blivit igångsatt och redan fått ryggmärgsbedövning (epidural) . Vi alla håller tummarna för er. Det kommer gå bra ska ni se!

Idag har jag och Sandra handlat våra första julklappar, det är väl dags med tanke på att det bara är 4 dagar kvar till Julafton. Det Sandra märkte på stan är att alla är så förbannat otrevliga, de puttas, gormar, svär , tränger sig före och ägnar inte en enda tanke åt någon annan runtomkring. Är det det tvärtemot vad julen handlar om?
Stress stress stress.. Lugna ner er för fan.

Imorgon skulle jag börja 14.00 men tack vare att en är sjuk på jobbet så måste jag börja tidigare, blir väl nästan en heldag igen. Nåja, money money money - moooooneeeey.

2010-12-19
 21:13:45

Helgen som var

Jag fattar inte varför min header går till höger när man går in på inlägg?
Någon som har koll på det? Skumt. Är inte superhaj på detta. Hjälp tack !:)

Jag har inte hunnit blogga något under helgen för jag har har varit på jobbet över 24 timmar och 30 min.
Jag är helt totalt slut på alla sätt och vis, på alla nivåer. Inte så kul att vara ledig så länge och sen pang bom så tokkör man i 12 timmars pass. Fi satan. Det gick iaf över förväntan, trodde jag inte skulle orka med någonting alls men jag blev klar med allt + lite till. Min rygg tog förvisso stryk men det ordnar sig säkert. Så länge inte min gamla skada dyker upp igen. Det vore ganska illa.
På tal om illa, inatt var helt otroligt jobbbig. Celine låg och skrek halva natten! Efter ett bra tag , mitt i natten, gav jag upp och gick och la mig på soffan. Det tog lite tid men jag fick iaf ett par timmars sömn.

På väg hem från jobbet idag så satte vi oss i Elins bil. Det hade snöat så in i helsike så hon stod och sopade av vindrutan med ärmen. Jag kände hur fingrarna började klia,
"jag måste" tänkte jag för mig själv.
Fast det är rätt elakt..men det var så upplagt, det så klockrent. Jag kan inte undvika det.
Så jag drämde till tutan för fullt! Mohahaha..herrejäklar vad rädd hon blev. Hon viftade på armarna som en kollibri. Det var nog dagens höjdpunkt.

Jag är nog för trött för att skriva något djupt. Är så otroligt trött. Så god natt så länge!



2010-12-17
 20:50:16

Pappa har en stor flicka.

"Jag är dömd till döden min tro är icke er, akta vakta tungan min den talar ej likt din"
Ungefär den texten hörde jag i en underbar låt som jag lyssnade på idag. Den passar liksom in nu i vårt samhälle.
Tänker man inte som just du eller dom vill så är man inte värt ett skit och förtjänar att dö.
Demokrati är att man får tänka själv så länge man tänker som er. suck..

Idag har Liam åkt till Jenny och Magnus, rätt skönt att koncentrera sig helt och hållet på Celine ett litet tag, nackdelen är att imorgon är min första arbetsdag på länge. Fi fan, känns väl bra på ett sätt men jag var förbi idag, det är kaotiskt. Känns inget vidare att börja jobba med att städa upp efter andra. Har väl inget val.
From nu tänker jag bara köra mitt race, jag tänker göra mitt bästa och hålla min rygg fri, jag är trött på att göra andras uppgifter. Jag tänker sluta stressa ihjäl mig. Jag har en egen dotter och mitt hemma som jag måste kunna lägga mer energi på. Jag har svårt med det här just för att jag vill alltid prestera 110% på jobbet.
Det kommer inte längre fungera. På mitt arbete gäller lagarbete, vill inte vissa andra göra sina saker så får det vara, om jag inte har tid över vill säga. Stress, nej tack. Det ska jag lägga ner helt. Jag mår bara dåligt.
Går det inte bra, då tänker jag berätta för chefen hur saker och ting ligger till.
Stämningen verkar vara sisådär hos viss personal, känns tråkigt men jag förstår den personen helt och hållet. Haft samma tankar många gånger. Eftersom denna person tog upp många saker jag har tänkt på så måste det stämma, då är det inte bara jag som har missuppfattat saker och ting. Det är numera bekräftat.

Måste också berätta att idioterna har varit tillbaka, de slängde snöbollar på vår ruta igen.
Jag sprang ut, jag fick nog, nu jävlar ska jag plocka dem..självklart försvann de. Jag gick upp igen och stod på balkonen ett bra tag. Tillslut såg jag 3 idioter som skrek på helt oskyldigt folk, gick runt och sulade snöbollar på andra rutor och försvann efter ett tag bakom en gård. Jag var så sugen på att springa efter men va fasen, de var inte ens i målbrottet! Dessutom var jag kall. Nackdelen är att ingen gör något, alla bara vänder sig om och blundar.
Jag blir bara mer förbannad för varje gång. Får jag tag på de nästa gång de är här, vilket jag tänker göra oavsett hur gamla de är så ska de se på fan! Nu är jag less. Ingen , då menar jag INGEN skrämmer mitt barn.

Nu till lite roligare nyheter.
Celine var på koll idag. Hon blir en månad nu på Söndag.
Hon har blivit lite större och lite längre, att gå ner i vikt har hon nog inte planerat alls.
Nu väger hon 6110 g och är 57,2 cm lång. Hon väger nu lika mycket om inte mer än våran hund.
Här går det undan.


2010-12-16
 16:56:02

Nostalgi fortsättning

Ibland så längtar man tillbaka till den gamla goda tiden, då det enda problemet var att man hade mycket läxor. Att ha gångavstånd till alla polare och bara ut och dricka folköl och däcka på skolgården.
Och för inte tala om alla program? Barnprogramen var så mycket bättre förr. Nu låter jag som om jag vore Gunvald 72 men vadå, det var ju det. Mycket var bra då.
Ungdomarna var trevligare, det värsta man tog var folköl, snus och möjligtvis lite hembränt. Skillnaden nu är att man dricker starköl och slipper snusa i smyg. Oj vad många promenader man tog då.
 "Jag ska bara ner och handla"
"jag ska bara gå ut en promenad".. visst gjorde man det man sa till föräldern men man glömde liksom bort att säga att man skulle toksnusa på vägen. Det var liksom lite spännade på nåt sätt ändå, man gömde läppen för vuxna som mina föräldrar kände osv. Man blev nog genomskådad varje dag för att man körde upp halva armen framför ansiktet.

Sen det här med sporten, man lirade basket i ett x antal år och även i skollaget. Man var kanske inte bäst men man var rätt bra, mins förvisso att jag sög på definsiven, det var liksom mindre intressant. Man ville ju bara göra poäng. I Tigers blev snittade jag flest poäng, var jäkligt stolt över mig själv. Oavsett väder drog man ut med basketbollen och skulle träna. Man blev sedd som tokig när de var 25 grader varmt ute, även när det var 10 minus. Men det var ju roligt, det var min passion.
Vad brinner jag för nu för tiden? Hmm, egentligen ingen hobby sådär, men mitt svar blir utan tvekan min familj.
Mitt barn, Sandra , Liam, farsan, Nillan, Mia och Daniel. Utan dessa människor hade man inte haft det så bra.

Missförstå mig inte, jag stormtrivs i min situation även om det är kämpigt vissa gånger.
Jag får bestämma själv vad jag ska göra när jag ska göra det. Tja, nästan..mer än vad jag fick göra när jag bodde hemma. Nu styr främst Sandra och Celine skulle jag tro. Förvisso har jag fortfarande friheten att gå ut om jag vill det, men jag vill egentligen inte längre.

Min uppväxt, hur såg den ut mån tro? Ja, det var då inte i en kärnfamilj där vi levde lyckliga i alla våra dar, jag avundas nästan de som har haft det. Det var väl bra mina första år i livet men sen blev det skilsmässa.
Morsan var och är alkoholist så bara det säger en hel del. Man fick sova på parkeringen någon gång, hos polare och hos kusinen. De visste ju hur det låg till.
 Jag ser det såhär, man kan gå åt två håll när man har växt upp som jag.
Antingen blir man likadan som sin förälder, krökar och har djävulskap för sig. Man missköter sin arbete/skola, går på bidrag och tänker inte längre än vad näsan räcker. Alkoholen förstör en människa så brutalt.
Eller så går man motsatta hållet, man tar lite mer avstånd från alkoholen och förstår att det kan vara farligt. Man har en mer sund uppfattning om saker och ting.
Jag kan erkänna att det var nog påväg åt fel håll ett tag, det kunde ha slutat illa men sen så skärpte jag till mig.
Det beror också en hel på vilka man umgås med och jag umgicks med fel folk. Kröka kröka kröka. Det fanns inget annat. Det finns fortfarande bekanta som bara krökar, ser att det inte finns något att hämta hos dem.

Jag kan inte påstå att jag är nykterist, oh no, inte ens nästan. Jag tar ett par öl då och då men inte så jag blir dyngfull som förut. Jag kan njuta av en öl på kvällarna kanske tom 2 i vissa fall. Mer än så brukar det inte bli.

Jag hade tänkt att skriva mycket mer än såhär men nu kurrar magen, måste verkligen laga mat innan vi alla svimmar.
Får fortsätta senare.
2010-12-16
 09:46:24

Nostalgi - Do you remember?



En bild säger mer än 1000 ord. Med andra ord blev det här ett par tusen ord så jag orkar inte skriva mer nu
2010-12-15
 19:16:00

Ännu en dag

Först och främt undrar jag vem w.w. är. Personen i fråga bor i sthlm och har comhem som sitt bolag. Jag kan dess ip adress också.
Om personen i fråga fortsätter skriva vad jag tycker är spydiga meddelanden så tänker jag ta reda på vem han/hon är. Fast jag har mina aningar. Jag kan förvisso ha missförstått persons inlägg men det återstår och se.
Jag tycker bara det är konstigt när personen skriver kommenterar men vägrar säga vem han/hon är... Nåja.

Idag kom brorsan förbi. Det var på tiden. Var länge sen man sågs men så är det när man har varsin familj, sådant tar upp en hel del tid. Han har ju Liam och Molly och sitt jobb, han har mycket att göra . Tyvärr så blir det så att jag arbetar varje gång vi i familjen ska hitta på något.

Usch vad trött jag är idag, hur ska jag liksom orka jobba när jag är så trött som jag är nu?
Det löser sig, det brukar det göra. Man får bara tänkta positivt och sätta i en högre växel. Sedan får man säkert öka intaget av koffein men det har väl ingen dött av? Har varit hemma i snart en månad och jag börjar tycka det är skönt även om man inte får sova ut. På ett sätt ska jag inte klaga, det är ju Sandra som måste amma på nätterna. Det är bra att vara kille ibland fast andra gånger är det jobbigt, man vill ju hjälpa till.

Jag har blivit en baddare på att byta blöjor, jag tror det iaf. Celine blir ren och fin och blöjan sitter kvar när man lyfter henne. Undra vad det blir av Celine när hon blir äldre förresten? Brorsans Liam gillar innebandy och fotboll, hans dotter gillar gymnastik. Celine blir säkert wrestlingmästare i WWA och blir den nya holk hugan annars skulle amerikansk fotboll kanske vara något? Hon är ju stabil. Fast hon växer nog lite med på längden snart. Det har hon redan gjort, det går riktigt fort. På fredag ska hon mätas och vägas igen. SKa bli intressant. Är då säkert 55-60cm lång och 5.5 kg. Hon är ju för söt..

Tack för mig så länge, nu ska vi se på gabba gabba

2010-12-14
 18:13:46

Utkast: Dec. 14, 2010

Fan så fungerar inte Photoshop. Måste ta bort skiten, ladda ner och börja om. Jag önskar att jag var riktig duktig på datorer och kunde få det att funka men när jag började pilla med dll filerna så sket sig allt och jag får inte tillbaka allt. SUCK!
När ska jag få bli miljonär? eller tusenonär. alltså, sisådär bara 10.000 skulle sitta fint. Jag jobbar och jobbar och jobbar men får fortfarande inte ihop en budget. Vad gör jag för fel? Jag försöker lägga undan och försöker vara relativt ekonomisk men jag får inte till det. Antingen är det födelsedagar, jul, andra högtider, oväntat höga räkningar, missade räkningar, lån osv. Jag skulle behöva en personlig bankman som tar hand om mina pengar.
Jag är kanske inte så duktig som jag tror att jag är. Att behöva låna pengar är det värsta jag vet speciellt när man vet att det är tufft att betala tillbaka men vad har man för val? Vissa månader går riktigt bra och andra lite mindre bra, den här månaden har varit en mindre bra. Trots min avsky till lån så hade jag inget val, tack så hemskt mycket Gunilla och farsan.

Nu är det jul igen, ja jäklar vad fort tiden går. Lilljäntan är redan en hel månad gammal nu på fredag. Det känns som vi har varit hemma i typ en vecka. Snart är hon ett par år och lilla Liam är tonåring.
Undra hur han blir som fjortis? Spelnörd? Mobbare? Sportgrabben? Tjejtjusaren? Snillet? Min gissning är spelgalen tjejtjusare. Han kommer nog få lite hanky panky om man säger så.

Idag blir det jag som lagar mat och det blir något oerhört avancerat som korv och pasta, är de snälla så får de väl lite ketchup och svartpeppar på.
Linn, min gamla barndomväns kvinna gav mig lite recept som ni kan se på mina kommenterar, de måste jag bara testa, tack Linn för dem!

Igår hade Celine jäkligt ont i magen, skrik hela dagen och halva natten, stackars liten. Idag verkar det trots allt mycket bättre, hon sover rätt mycket och bräker till när hon vill ha mat.

Nej nu är jag hungrig, dags att gå till köket och göra lite mat.

2010-12-13
 16:13:16

Önskelista

Ja nu har jag kommit på lite saker som behövs i hemmet, saker om verkligen behövs.
-En smaldisk, 45 cm är ett måste. Det fungerar inte med bänkdisken längre. Den som ordnar en fristående golvdisk åt mig får min bänkdisk ;)
-En dammsugare med hepafilter och ett bra munstycke. Det blir ju ändå en del hundhår överallt.

Detta är inte ett måste just nu men jag vill ha en ny soffa. Vår är fallfärdig visserligen lär den hålla ett litet tag till så det är inte prio.
Nackdelen är att man inte har pengar, så jäkla surt när man är i behov av så mycket saker.
Tror att jag ska bli miljonär. Det skulle underlätta lite.


Nu var Annica här med sin son Björn. Vi fikade och pratade. Blir en jäkla massa fikande numera.
Kaffe i mängder.  Annica och Sonnys son är 6 veckor, vår kära Celine blev 3 veckor i Fredags. Jämför storleken ;)

Celine är nåågot större. Titta bara på armarna...

'
Big mama! Nej då, den här bilden gör Celines storlek väldigt orättvist. Men visst ser det roligt ut. Hon fryser då inte i vinter kan jag ju säga.
 Min gosiga dotter...
2010-12-12
 19:51:33

Självmordsbombare i Sverige

Ja det var väl bara en tidsfråga innan det kom hit. Va fan, hur tänker ni? Allvarligt. Jag blir bara förbannad!
Jag skulle vilja prata med en av er som har dessa åsikter, att bara ha en diskussion och försöka förstå er för det gör jag absolut inte nu. När ska dessa s.k. extrema "muslimer" lära sig att tyda sin religion korrekt?
Jag kan inte denna religion utan och innan, det erkänner jag men det kan en imam (även kallad präst i de vanligaste fall). En viss imam har sagt att Islam inte har något med våld att göra, det är även uppbackat av x antal andra imamer. De kan sin religion, tro mig.
Så varför misstolkas detta då? Jag vet faktiskt inte. Idioti. Terrorbrott, hedersmord osv, fy fan för sånt.
Att en person kan hata sin dotter så mycket efter att ha älskat med sin pojkvän så fadern mördar henne samtidigt personen i fråga blundar när han son våldtar andras döttrar.
Är det bara jag men låter inte det lite tokigt? Det här exemplet finns överallt, så jäkla konstigt.
Men tillbaka till huvudämnet, 28åringen som sprängde sig själv i city klagar på Lars Vilks och våra trupper.
Först och främt, jag är tveksam på att någon där nere på stan just då hade nån personlig kontakt med Larsa.
Vi, svenska folket har inget med den gubbens åsikter att göra. Ja, jag vet, det är föbjudet enligt eran lag och bestämmelser att avbilda honom men är det inte förbjudet att mörda andra? Bara undrar..
Fortfarande så har inte det svenska folket med Vilks att göra, det är inte vårt fel vad den snubben hittar på, inte sant? Samma sak gäller våra trupper, jag har inte sagt att jag vill ha de där nere och kriga. Jag tror inte heller att de i stan har bestämt det heller.
Ta det med politikerna istället, det är dessa personer som bestämt det, inte vi civila svenssons.
Samla ihop politikerna,prata med de och kom överrens på ett humant sätt varför inte försöka använda vår demokrati på riktigt? Låt folket rösta och gör det som blir bestämt. Det har väl inte hänt på länge?

Nej, far åt helvete med terrorism. Att ha ihjäl oskyldiga människor är höjden av feghet och onödighet.
Min åsikt är; Ta ut trupperna och skit totalt i vad alla andra länder gör, bekymra sig bara om oss själva så kanske vi slipper idioterna. Fast då får man väl skit för att vi inte gör nåt. Ingen blir nöjd någonsin...

2010-12-12
 15:32:41

kids kids kids och matips tack


Barn lyssnar inte när man tilltalar dom.
Barn lyssnar och intresserar sig när man talar till någon annan.
Barn vill veta var man gör när man försöker smyga.
Barn vill inte veta vad man gör när man försöker berätta.
Barn vill göra som de vill när de vill och inte när man själv vill.

Ganska roligt i många fall, ganska jobbigt i många andra.
När man tex ber liam att vara extra tyst för att Celine precis har somnat så börjar han sjunga, dansa, peta på henne - han gör alla grejer han vet att han inte får.
Han liksom många andra nyblivna syskon kan bli avundsjuk då och då men de tänker fel.
Skulle de inte störa deras småbarn skulle man kunna ge just dem lite mer uppmärksamhet men nej nej, de ska självklart störa lillasyskonet i fråga. Varför? Jadu, jag vet faktiskt inte. Fel tänkt.

Men vi gör faktiskt allt vi kan för Liam ska vara nöjd, det var inte lätt innan heller ska ni veta.
I det stora hela måste jag säga att Liam har skött sig väldigt bra, kunde ha varit värre och det måste ju betyda att jag och Sandra gör ett bra jobb, inte sant? Det tycker jag iaf.

Imorgon kommer Sonny och Annica med sitt barn Björn. Vi ska väl ta en kaffe och jämföra bebisar eller något? Jag vet inte riktigt, jag är ny i föräldravärlden. Allt är så annorlunda.
Det ska iaf bli roligt att jämföra storleken. Vår är nog störst. Senaste vägde hon 5.3 och jag är tveksam på att hon har gått ner något alls.

Idag ska jag ta och städa lite, hoppas Celine kan sova lite medan Liam är borta så Sandra kan hjälpa mig att plocka undan lite. Sen ska jag ställa mig framför spisen som vanligt, idag blir det pannkakor med jordgubbssylt. Inget imponerande komplicerat men jag har ingen ork att laga Lammfiol och klyftpotatis med hemmagjord sås.
Hur gör man lammfiol förresten? är nyfiken på att äta det någon dag.

Är det någon där ute som har tips på mat? Känns som det blir samma mat varje vecka.
Måste vara relativt billigt och varierande. Helst inte fisk för det äter vi inte och köttfärs äter vi nästan varje dag.
Mattips i mängder tack..
2010-12-11
 16:26:34

Lördag - Gosdag


Idag har vi inte gjort ett skvatt, vilat, duschat, ätit och suttit vid dumburken.
Jag skulle in och lägga mig bredvid Celine ett tag, läsa min bok och bara ta det lugnt. Det blev för lugnt, jag somnade in och Sandra passade på att fota oss:)

Igår gjorde jag hamburgare, knådade och stekte upp de, fan vad jag e duktig! Blev supergott om jag får säga det själv. Och det får jag säga. För det var gott. Så det så.

Restrerande av dagen innehåller inte så mycket, Liam vill se Narnia som börjar om 45 min. Jag ska nog passa på att handla lite på jobbet så vi får nån frukost och kanske något gott tills ikväll.

Fan jag har ett irreterande sår i näsan, har nog pillat för mycket.

Nej tack för mig så länge, skriver mer senare ikväll eller imorgon.

Är det någon förresten som har en crackkod till Photoshop Cs5?
2010-12-10
 14:19:05

Vem är Davids Farmor?



Celine - Vår söta bad-ass girl!



Jag kan börja med att skriva att jag hatar den här datorn, skrev hela bloggen, var så gott som klar och så försvinner allt. FAAAN. Hade skrivit en hel del och så måste jag börja om. Så nu blir den lite kortare än planerat.
Suck..


Vi fick äntligen hem bilderna från Fuji häromdagen.Underbart, vissa blev ioförsej suddiga och misslyckade medan andra blev så underbart fina. Det har ju blivit en hel del bilder på Celine.
Måste bara berätta att hon gör ett sånt läckert läte, hon knorrar som en delfin. Ni vet sådär fort och högt. Svårt att skriva hur lätet låter men ni har väl alla hört en delfin någon gång?

Hursomhelst så valde jag ut några bilder jag ville ha framme men jag hade bara en tom ram. Behövde minst 4 till. Så jag tog en med en gammal skolbild på mig. Den har ju suttit där i en evighet och vill få upp lite nytt. Ramen ser gammal ut och är guldfärgad. Är inte så haj på material men det är troligtvist inte äkta. Den har en old-school look iaf. Det roliga var att ramen och bakre plattan var både ihoptejpad och spikad. Så fram med tång, kniv och hammare. Efter lite pill och svordomar fick jag ut bilden.
Till min förvåning så såg jag en teckning bakom min bild, vid namn "Davids farmor" och daterad år 1919.
Hur läckert är inte det? Jag älskar äldre ting och speciellt när det kommer som en överraskning.

Vem är David? Vem är Davids farmor? En släkting? En vän till familjen? Ingen verkar veta?
Råkar du veta något så hör gärna av dig.

Att pussla ihop denna tavla var inte enkelt, du ser hur stora spikarna är va?


Det var omöjligt att spika dessa, försökte med lite olika verktyg men jag gav upp inom kort, satte dit häftstift och lite tejp men jag råkade spräcka glaset, klantarsle!

Igår hälsade Tanya och Tevin på. Var mycket trevligt, barnen latjade , vi fikade och pratade .
Vi fick jättesöta kläder också. Tack så hemskt mycket!  Och tack till Nicole för de söta skorna!

Tevin försöker fota Tanya och Ebba.

Ska sätta upp lite bilder på gamla svärd och se om någon där ute har någon koll på vart dessa kommer ifrån och eventuellt värde. Är nyfiken!

Tack för oss så länge, dags för lite lunch
2010-12-08
 10:39:20

Saker du kanske inte visste om graviditet,förlossning & spädbarn

Under min korta tid som far har jag lärt mig mycket. Inte bara genom information utan även observation och try and fail. Från Vecka 3 i graviditeten till exakt denna tidpunkt har jag lärt mig oerhört mycket. För varje dag som går kommer minst en ny lärodom.
 För inte allt för länge sedan fick jag reda på att barn som ammar kan få sugblåsor på läpparna. Alltså, jaha? Varför har ingen sagt det? Det ser verkligen ut som en sugpropp. 

Du vet att när en kvinna är gravid så får hon inte sätta i sig vad som helst. Ett exempel är opastöriserad mjölk. Det innehåller tydligen skadliga mikroorganismer. Det är en klassiker, de vet de flesta om. Däremot vilka produkter som innehåller detta är inte alltid lika klart. För mer info kan ni läsa på nätet, tryggabarn.nu.

Visste du att det gäller även när kvinnan ammar? Bubbelvatten och läsk bör undvikas, bebisen får då ont i magen. Det blir en hel del rapar och pruttar. Choklad är även sak som inte ska tas in i överdrivna mängder.
Fast det här är främst om min bebis, hon får prickar och gaser av en del saker.
Men exakt vad din bebis är extra känslig mot vet man aldrig i förväg. Det handlar om att ha stenkoll på kosten och se hur barnet reagerar.

Visste du att barn föds med svullna bröst?
Visste du att flickor kan få mensliknande blod i början som spädbarn?
Visste du att naglarna redan har växt ut en bit när de föds? Alltså, sådär vassa och långa. Kvinnan kan skatta sig lycklig att barnet inte grabbar tag sidoväggarna och försöker klösa sig in igen.

Under förlossningen sker en jäkla massa.
Det kan komma både avföring och urin, en jävla massa blod och ibland en del spyor.
Svanskotan kan gå åt helvete också. Speciellt om man föder en koloss som Sandra gjorde.
Vissa kan ha ont i flera år. Det går inte att göra så mycket åt det förutom att vila. Men vilar man för mycket kan man bli stel. Så ja, rör dig med måtta. Dessutom har jag nyligen hört att läkaren kan stoppa upp en finger där bak och trycka tillbaka kotan. Frågan är, hur många kvinnor vill det?
Kvinnan kan även spricka en hel del, allt från nån cm till anal och det vaginala hålen blir ett enda stort hål.
Den som säger att en förlossning är vacker bör tänka om.

Jag tror ordet Avslag är korrekt men jag är osäker. Det menas med att man har en herrans massa efterblödningar efter förlossningen.

Detta är bara en bråkdel av vad som sker.
Fortsättning följer..

Är du fortfarande sugen på barn?
Är du säker?
Bra, för det är värt det..

2010-12-07
 11:05:11

"Jag flyttar tillbaka till Bagdad"

För ett tag sen brann flera butiken upp här i Södertälje.
Varje dag kan man även läsa om mindre bränder så som brand i container, bilarbränder, soptunnor, mopeder osv osv osv. Bara detta tycker jag är jävligt idiotiskt.
Nu har det hänt igen. Lemonata i Geneta sattes i brand. Vill de inte ha några affärer där? Vill de inte att man ska kunna ta sig från punkt A till punkt B utan att känna sig osäker? Vill de inte att man ska kunna åka i en varm buss utan att den ska bli beskjuten?

Jag kan börja med att säga att min familj, släkt och vänner är viktiga, absolut men jag tycker vissa tar det lite väl hårt. Alla har sin religion, sin tro, sitt tyck och tänkt, jag respekterar det fullt ut men ta saker som exempelvis hedersmord, det förstår jag mig inte på. Har exempelvis din dotter skämt ut sig enligt din religion, stäng in henne på rummet? Ta bort tv, telefon och data. Gör något normalt. Vart någonstans i er religion står det att det är OK med mord? Feltolkat anser jag.
Samma sak gäller det här med att "blod är tjockare än vatten". Blod är heligare än lagarna?

Ett exempel;
Skulle min kusin/syskon eller liknande begå ett mindre brott som att stjäla en cykel, det är väl tråkigt i sig men jag skulle inte anmäla honom. Skulle personen i fråga begå ett grövre brott skulle jag övertala honom att lämna in sig själv. Skulle inte det fungera så skulle jag tom kunna fundera på att anmäla honom personligen.
Man ska stå för sina konsekvenser. Rätt enkelt tycker jag.
Skulle min bror mörda min syster för hon har skämt ut honom skulle jag personligen utan tvekan släpa in honom i häktet.
Har jag fel?
Det är okej att tycka olika, jag personligen skiter totalt i alla religioner, men när det kommer till mord, förstörelse av egendom så som affärer, hus, bilar osv så är det en helt annan sak. Det är så onödigt, det förstör för er själva också.
Ni tycker säkert att ni har ett bra skäl till att göra det, men tänk efter igen innan du agerar.
Bara så onödigt.

Ägaren till butiken i Geneta har till och med bestämt sig för att lämna Södertälje för Bagdad, sitt ordinarie hem.
Alltså, ser ingen att det börjar gå snett här? Vi bor ju för i helvete i Sverige, vi ska vara ett fredligt folk, vi ska bo i ett trevligt land. Hur vågar man uppfostra ett barn här? Jag börjar tveka.
Man kanska ska hänga med till Bagdad? Lära sig språket, bli religiös och börja om där? Man ska trots allt anpassa sig till det samhälle man flyttar till.
Om inte Bagdad fungerar för min familj får det väl bli Finlandsskogen eller varför inte till en 3vånings Igloo i Lappland? Allt är bättre än det här...

Tycker det är dags för förändring gällande det mesta i Sverige, lagar, straff, skatter, löner, politiker m.m. 

Vill bara säga en sak till er där ute; Civilkurage.


Observera, Det här är min åsikt, inte min familjs eller mina vänners.
Tycker du att jag har fel, kom gärna med en kommentar och beskriv din åsikt.
Jag ta mer än gärna konstruktiv kritik och varför inte beröm om du håller med?
Dags att vi enar oss mot all brott oavsett vem som gör brotten.
Det är nästan som man vill samla ihop ett gäng vuxna och gå rundor på nätterna, allt för våra barn...

2010-12-06
 19:00:55

Ja juste, nu är det måndag.

Det är svårt att hålla reda på alla dagar när man bara är hemma. Speciellt när Liam helt plötsligt har en studiedag. Ja, en "studiedag" betyder "speldag". Vem studerar på sina studiedagar? Är nog inte allt för många men å andra sidan, vad vet jag, jag har ju arbetat de senaste 7-8 åren.

Efter gårdagen kände jag mig rätt utmattad, vi har egentligen inte gjort något speciellt idag.
På promenad med Ebba så stötte jag på en äldre man som kommenterade att jag var duktig som tog upp hundskiten efter mig, sen började vi diskutera allt som har med hundar att göra. Trevlig karl.
Att de var tvungen att avliva en rottis för den gjorde utfall mot ett spädbarn. En tråkig historia men ingen skadades, eller ja hunden dog visserligen men ändå.

Efter lunch och lite lata timmar med familjen gick jag vidare till jobbet, pantade och shoppade diskmedel m.m.
Det var Frida och Ricu som arbetade, stackars satar, slet arslet av sig båda två. Är så skönt att vara ledig ibland =)
Fast jag kunde inte motstå att hjälpa Ricu med småsaker ändå. Han frågade trots allt.
En liten stund senare gick Frida på lunch så jag hakade på en liten stund efter att jag hade handlat klart.
Våra diskutioner är långt ifrån seriösa men faen vad kul jag hade, it made my day. Mer eller mindre iaf.
Sen var det bara att bege sig hem och laga lite våfflor till familjen. Fast det gick inte som planerat, ungefär som det brukar med andra ord. Ska nog gå ta hand om Celine så kära Sandra kan få i sig lite käk också.

Jag säger då det, livet förändras efter man skaffat barn...but i love it.

oj vilket ointressant inlägg det blev men ja, ibland är jag ointressant.

När Celine ler, ler världen 
2010-12-05
 19:59:57

Har en tråkig stund. Här får ni ett rim

Hej på dig, minns du mig
Det var jag som tog dig till bombay.
Vi åt pastej på en gay
Jag tror att han hette Claes-Andrej?

Det var ett jäkla ståhej
Ja just fanemej
såg ni på idol, jag heja på Jay.
Fast droger är en modegrej
hos dig och en tonårstjej
så äter jag hellre leverpastej.
Uschaimig för timetej,
vägrar plocka en förgätmigej.
Slickar hellre på en sej.

Och snart är jul
Fasen vad kul
fast i allas skjul
går vi i samma gamla ekorrhjul
stress, skoj och en hel del strul.

Då blir det kalas
som hos en musiker med kontrabas
hamnar barnen i extas
men akta dig för gas
med du med dålig mage has
det blir bara knas.
Din fula hemlösa slas.
Du är barn av ett as.

Hoppas du i år får en bra klapp
kanske en 4hjulsdrift pickup
och inte en atrapp
eller kanske en byxknapp.
Och du där med handikapp
får du möjligtvis en böteslapp
eller som jesus ett piskrapp
Vad sägs om lite makeup,
bullemi och en haklapp?
Ramla ej ner för din farstutrapp
då blir det verkligen bottennapp.

I detta fall du slår,
huvud axlar knä och tår.
skrapsår brännsår skärsår
lämnar en jäkla massa blodspår.
Hoppas du blir hel till nyår.
så du i snön kan lämna skidspår
från tälje till Ecuador.
eller kanske i Singapore?
Men akta dig för hårda gummiresår
då märken på din röv består.
år efter år efter år.
Det blir liksom trycksår
som ingen annan undgår
du vet jobbiga skavsår
petas hårt på av din tjej Ellinor.
Hon går på dig som en matador
smällen slår ner som en meteor.
Ta dig en öl, ta dig ett sabbatsår.
Nafsa på kamelhår,
smek några lår
kittla ett par tår.
se det som ett läroår.
som ny i en läkarkår.
Alltså det är en metafor.
som får dig på villospår.

God jul



2010-12-05
 18:26:27

Kalassöndag!

Idag hade vi lite kalas och fika igen.
Som jag nämnde tidigare så fylller farsan och syrran år inom kort.
Jag köpte dessvärre inga presenter men de ska få till jul. Bara grus kvar i plånboken känns det som.
Syster Mia hennes man Robin och deras son John, Gunilla & Farsan och så var det jag, Sandra, Liam, Simon och Ebba. Full rulle kan jag ju säga. Jag vet inte vem som var värt, Systers man hög på Red bull eller ungarna.
Han är schysst men kan bli en handfull med jämna mellanrum. Speciellt när han jonglerar med barnen 3 cm från hyllorna och glasbordet. Jag är mer den person som vill ta det lugnt, dricka mitt kaffe och ha trevligt när släkt och familj kommer. Robin är tvärtom. Men vi alla kan inte vara lika, hur kul  skulle det då se ut?
Liam latjade för fullt, John sprang runt överallt och pratade sitt eget språk medan Celine låg i soffan och bajsade.
Vi alla överlevde denna dag också fast ja, man är ju rätt trött.

Kom nyss hem från Orren, handlade mat m.m. Jag tycker inte om att handla, speciellt inte när man e trött, det e halt ute och när det kostar pengar. Fan över 500 spänn den här gången också. "ja men handla på maxi, willys eller något billigare ställe" säger ni.
Men va fasen, jag har ingen bil !
"Men du kan bussen" svarar ni.
F-u säger jag.
Nej då men det är svårt för mig att åka och stor handla, har min panikångest och jag tänker inte tvinga iväg Sandra just nu. Nåja. Det är vårt bekymmer.

Nu blir det tacogratäng igen. Det var populär märkte jag.
Jag är en jävel i köket! synd bara att jag är en sopa i sängen.....Nääääädå. Men lite självdistans måste man ha.

Idag åker Simon hem, känns lite tråkigt. Man ser honom så sällan.
En gång i månaden bara.

Nu ska vi plocka fram och äta.

Don´t me döv för Peace and love
2010-12-04
 17:54:39

Helgen

Nu har jag och pojkarna bakat klart våra pepparkakor. De ligger just nu i ugnen och jag ska försöka komma ihåg att ta ut de i tid. Liam ger oftast upp för att det är svårt och Simon verkar inte ha någon större fantasi medan jag var måttligt road. Trots allt så lyckades vi köra klart hela degen.
Frågan e bara hur bra de blir när de e klara?
Senast blev det katastrof!

Tidigare idag försökte vi ta julkort som vi ska skicka runt till släkt och vänner, här nedan har ni ett par exempel på hur bra det gick.


Några tips är att se till att ha alla saker framme INNAN du säger till barnen, muta gärna barnen med något och att du inte bör ta kort på era barn när de är vakna överhuvudtaget.
Fejkade smile, tjuriga miner, gråt, suddiga bilder och stängda ögon. Men jag måste medge att det var rätt kul ändå. Jag beskriver det säkert lite värre än vad det kändes.

Men visst fasen var pepparkaksklänningen söt? Sandra köpte den på stan häromdagen.

Oj jävlar, pepparkakorna ! ......
...Okej, ännu ett tips. Strunta inte i vad beskrivningen säger, pepparkakorna SKA inte vara tjockare än 2-3mm oavsett vad du tror och sätt inte i två plåtar samtidigt.
Tack och lov att de finns färdiga i burk.

Snart lär klockan pipa, sista lasset med kakor bör vara klart. Nu ringde det bara för det....
Ajfan, de blev sådär lagom knapriga. Äääh, får väl bjuda de när farsa och gänget kommer imorgon.
Är nämligen kalas imorgon.  Både syrran och farsan fyller år nu, 6:e och 9:e (?) december.
Så det blir tårta och massa mums.

Tack för mig !
Hoppas ni fortsätter läsa min blogg.
Tjolahopp



2010-12-03
 12:02:16

That´s a big girl

Celine föddes stor, det råder ingen tvekan över. Hela 4850g. Hon blev poppis redan då på BB.
Idag kom BM förbi och gav oss information, ställde frågor och vägde Celine. Idag vägde hon 5305 g !
Det är som att jämföra Eloise´s barn som vägde så mycket när hon var 2 månader.
Snart kommer hon förhoppningsvis skjuta i höjden så det blir lite jämnvikt.

Det första hon gjorde när hon blev lagd på vågen var att kissa. Vågen, ryggen och tom håret blev vått.
That´s my girl.

Hon är ju så fruktansvärt söt. Finns ingen sötare, hon är en kopia av mig !  Blir kär på nytt.
Nu ska hon vidare till hörselkollen. Senast gick det som sagt inget vidare eftersom hon lät för mycket, får hoppas att det går bättre nu.

Jag ska snart gå och möta Liam i skolan också och senare idag kommer Sandras största barn, Simon.
Han lär nog vilja lira Xbox som vanligt.

Nu hörde jag världens rackabajsare bredid mig, jag tror nog att Celine är den skyldiga. Hon är trots allt lite röd i ansiktet, akta så du inte spräcker något gumman.

Dags att byta henne skulle jag tro....
Ropar; Sandra !
2010-12-02
 10:04:34

Alla dessa frågor

Trots att du bajsar i min säng, trots att du kräks över mammas kudde, trots att du kissar på mig när jag håller i dig så älskar jag dig. Det är väl ändå äkta kärlek?
Right folks?
Det är faktiskt äkta känslor jag känner. Det trodde jag nästan inte att jag var kapabel till.
När du slingrade dig ur mitt grepp så jag höll på tappa dig så rusade mitt hjärta så fort så jag tappade andan, svetten hann rinna och rädslan tog sitt grepp över mig. Lyckligtvis så åkte du aldrig ner i backen men herrejäklar vilken ångest man fick. Var länge sen man var så rädd.
Förstår ni? Alltså, jag älskar mitt barn.
Vissa av er kanske säger att det är helt normalt men det är de inte för alla. Vissa där ute kan inte känna kärlek till sina barn, vissa kan inte känna något alls, andra kan hata sina barn.
Saken är väl att jag har läst på för mycket, funderar för mycket och inte lever i nuet.
Det är svårt att förändra ens tankegång.
Om ni inte förstår exakt vad jag menar så gör det inget, skriver bara ner lite spridda tankar.

Hur tänker barn?
Det skulle jag vilja veta.
Hur tänker exempelvis Liam när han kör ner fingrarna i en kontakt när han redan har fått en stöt en gång?
Hur tänker han när man en gång säger till honom och 2 sekunder senare är halva handen i kontaktuttaget?
Han vet att det gör ont, han vet att det är farligt - han är inte dum.
Är det trots? kan man trotsa så mycket att man sätter sitt eget liv på spel?
Jag vet att jag inte är ensam om detta, det finns fler barn där ute som gör minst lika dumma saker.
Men ändå, det känns rätt illa. Jag vill liksom få en förklaring. Jag vill förstå..kanske dags att ta upp idéen igen vilket var psykologi? Har haft ett stort intresse för det ett bra tag. Har bara inte börjat.

Hur tänker då ett spädbarn?
Vad är det för tankar som går runt i dess huvud när hon ligger på rygg och viftar på armarna? Vad är det för mardrömmar hon har? Vad tänker hon när hon ligger och stirrar på min svartvita tavla hela dagarna?
Ja, det är lite saker jag iaf har funderat på.

Hur lär man barn att fokusera på en sak i taget? Kommer det naturligt eller är det något man måste lära ut ? När ska man göra det? När kommer det annars naturligt?

Det är så mycket jag vill få svar på gällade barn och dess tyck och tänkt.


Imorgon kommer BM från BVC och ska ta en titt på Celine, hur mycket hon väger osv..
Ska bli intressant och se, jag kan ju säga att hon inte är speciellt smal :P
Hon måste fasen ligga över 5 kg nu.

Vi får se hur det blir, nu blir det iaf kaffe och sen städning.
2010-12-01
 19:58:34

Strike a pose

Jag känner mig tvungen att lägga ut den här bilden.
Jag tycker att den blev klockren. Hon låg där i mammas famn och sov sedan började hon låta göra alla de konstigaste minerna.

Här har ni en ..

2010-12-01
 18:54:52

Sorgsen blogg

"Min dotter ska dö”
Familjeliv.se – Vi vet inte hur länge vi får ha Wilda hos oss. Här finns ingen morgondag för allt kan förändras snabbt, säger Pernilla och Jesper Andersson. De har drabbats av det som bara händer andra; de fick ett barn som kan dö, i vilket ögonblick som helst."


http://wildavaregenangel.blogspot.com/


Läs den här. Alla har inte samma tur som vi ...

Här står en sammanfattning..
http://lt.se/narakara/familjeliv/1.1014606--min-dotter-ska-do-
2010-12-01
 14:45:19

Sovmorgon med stort S

Oj oj oj, det här var inte väntat.
Efter att ha lämnat Liam i skolan i detta förbannat råa och iskalla väder så gick jag hem och fixade nytt vatten till Ebba, åt frukost och gick sedan in till sovrummet där Celine och Sandra myste.
Jag vill också vara med tänkte jag, la mig på min sida, tittade på dem och log och så blev allt svart. Då var klockan runt 9.00.
Jag somnade och sov extremt djupt. 12.45 vaknade jag av en filur stod och stirrade på mig och knaprade på en pepparkaka. Det var Sandra =)   Hon tyckte att jag hade sovit tillräckligt och ja, jag håller med. 
Vadå trött man kan vara ibland. Halva dagen försvann av en liten tupplur.
Jag är iaf ordentligt utvilad för första gången på länge och det ska man inte klaga på.

Trots 12 år i skolan + alla amerikanska filmer man har sett så är engelskan fortfarande inte helt 100.
Under middagen igår försökte jag säga att jag inte var så sugen på  pytten som vi åt. Det var verkligen inte gott då. Men sådan ska man absolut INTE tala högt om med barn i närheten, speciellt inte Liam. Han apar efter direkt och slutar då att äta. Det misstaget har man gjort allt för många gånger så vi brukar köra Engelska numera.
Det tråkiga är att han börjar lära sig, han frågar konstant om vad orden betyder och ibland så får han reda på dumma ord.
Min mening lät iaf såhär 
"I don´t feel so sucky on this" .. Sandra bröt ut i skratt och Liam blev då som sagt nyfiken.
"sucky sucky sucky" "Vad betyder sucky" ? 
Hade jag sagt "i don´t like this" så hade han troligtvist förstått.

Samma sak gäller ordet Fuck, det gillar han att säga. Jäkla kompisar han har, lär Liam såna dumma ord.
Och sen serien "penionärsjävlar"..det ordet gillade han.  

Dagens serier och filmer innehåller så sjukt fula ord för att inte tala om sexuella anspelningar eller rent av orgier av stora bröst som dinglar runt. Jag personligen ska inte klaga även om ja, det kan bli för mycket ibland.
Men nu när man ser på en bra serie och de börjar ha sex så måste man slå över direkt, jag förstår hans nyfikenhet och frågar alltid varför vi slår över. Jag vet inte om det är mer för hans eller min skull jag gör det, tycker det är pinsamt. Varför ska de alltid ha sex med för? Vill en vuxen person se sådant så finns det p-rullar.
Kyssar och kramar är okej, det visar närhet vilket han bör se men när stången och tuttarna flaxar fram så ja, det är för mycket.
Tom på barnprogramen numera så innehåller det snusk. 
Ett exempel gick ca 6 på kvällen.
Minns inte namnet men det var mer vuxenhumor. Det innehöll dockor av något slag som hela tiden frågade varför ena inte pillade på den andra. På en snötäckt bil var en penis ritad på huven. Allvarligt? Detta är för barn!

Jag har aldrig reagerat på detta förut innan Liam och Sandra kom in i bilden men nu blir jag fan lite arg.

Ett annat exempel var Entourage jag såg på, det kan va rätt kul och de har bra humor.
Pang bom så hade de brutalt sex där man såg allt förutom könen på paret..Man blev rätt ställd och var tvungen att slå över för Liam satt där. Så jäkla tråkigt.

Missförstå mig inte, jag klagar inte på sex, kiss & bajs humor eller något sånt men snälla, gör det lite mer svåråtkomligt för barn.