2011-01-17
 15:14:26

Denna förskräckliga stad


Här har vi en liten lista på hur de anmälda misshandelsfallen utomhus sett ut de senaste 14 åren. Förstå hur mycket de har ökat genom åren. 2009 var klart det värsta på länge. 747 just anmälda fall då. det är en ökning med 403 fall från 97 dvs en ökning på mer 100% !! Hur kommer detta sig? Ser världen så annorlunda ut nu än för 13 år sedan? Har det fötts en dålig mentalitet med folket bara sådär? våld föder våld kanske stämmer? Hur kommer det det har blivit såhär? Har en generation misslyckats totalt med att uppfostra sina barn? Kan det kanske vara så att fler vågar anmäla? Kanske, men inte så många.
Det här är sjuka siffror. Du kanske inte tycker det låter med så mycket med 747 anmälda misshandelsfall.
Tänk då efter en liten stund, om 747 st är anmälda hur stort är då mörkertalet? Jag skulle gissa att det ligger på säkert 30% mer. Hänger ni med? Sedan är det här misshandel utomhus, hur många är det inomhus? Hur många har degraderas till vanligt våld pga tex brist på bevis? Hur stort är mörkertalet här? Tänk er hur många det är sammanlagt. Bisarrt. Absurbt. Omoraliskt. Opassande. Eländigt. Förkastligt. Förjävligt rent ut sagt.

På tal om nåt helt annat.
Titta här, detta är också rätt sjukt vilken skillnad det är på lön.
Gunnar N skrev över till AC Milan för 62 år sen. Han fick 75 000 i övergångssumma och 1500kr/m.
Idag tjänar Zlatan 6-7 miljoner/månaden i samma klubb. Är det inte bättre att lägga pengarna på nåt bättre? Så mycket är ingen värd i månaden, eller om året. Tänk om lönerna jämnfördelas någotlunda så skulle samhället se bättre ut.

Bör inte exempelvis doktorer, sjuksköterskor, undersköterskor, vårdbiträde, personliga assistenter m.f. - de som hjälper de svaga, få mer pengar än någon nisse som springer efter en jävla läderboll?
Zlatan t.ex , han har troligtvis fått kämpa för att ha kommit dit han är idag, det tänker inte sticka under stolen med men upp till 7 miljon i månadslön är väl lite överdrivet? Va fan han skulle klara sig på 50 000/månaden. Bara det är mycket. Jag tjänar inte 50 000/mån, inte 40 och inte 30 heller för den delen men jag klarar av att försörja oss 4. Så kom inte och säg att han inte skulle överleva på den lönen.
Nej sänk lönerna för mångmiljonärerna, höj för oss medelsvenskar och lägg restrerande på sjukvård, omsorg, polis, skolor och trafiken så skulle Sverige bli fan så mycket bättre.
Kommer det att ske? Nej, inte en chans men det vore en bra idé.

Nu ska jag försöka bleka mina vita tröjor som har fått mindre fräscha fläckar under armarna från deoderanten.
Mysigt va?



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: